Aardappelsalade Met Dille-yoghurt

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Aardappelsalade Met Dille-yoghurt Bereidingwijze

Kook de aardappelen in 10 a 15 minuten gaar. Koel ze af in koud water, giet af en bet ze droog met een schone theedoek. Snij de aardappelen in blokjes. Blancheer de groenten in kokend water beetgaar. Giet het water er af en laat de groente verder drogen op keukenpapier. Doe olie, azijn, dille, mosterd, honing, zout en peper in een maatbeker. Vul de beker aan met yoghurt tot 150 ml. Maak een saus van het geheel. Doe de groenten en de aardappelen in een grote schaal. Giet de dressing erover. Laat een poosje marineren.

Boodschappenlijstje
  • 250 Gram Nieuwe Aardappelen, Schoongeborsteld En Gehalveerd
  • 750 Gram Gemengde Zomergroenten Naar Keuze, In Dunne Reepjes Gesneden
  • Voor De Dressing:
  • 0.75 Dl Olijfolie
  • 1 Eetlepel Wijnazijn
  • 1 Eetlepel Verse Dille, Fijngehakt
  • 1 Theelepel Mosterd
  • 1 Theelepel Honing
  • 0.75 Dl Yoghurt
Probeer ook eens...