Aardappels En Bonen In De Oven
Aantal personen: 6 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Noud Klok » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeWeek de porcini vooraf een half uurtje in warm water. Droog ze daarna af met wat keukenpapier en hak ze in niet te kleine stukjes. Maak de aardappels schoon en kook in de schil gaar. Schil en pureer met behulp van een keukenmachine of aardappelpers, voeg bij de gehakte porcini. Verwarm de oven tot 180˚. Was de boontjes en haal de eindjes er af, kook tot ze bijna gaar zijn (5 tot 10 minuten). Spoel ze af met koud water en snij ze in stukjes. Voeg bij de gepureerde aardappels. Klop de eieren samen met de kaas, zout, peper en oregano. Vouw onder het aardappel/bonen/porcini mengsel. Roer er een eetlepel olie door, proef en voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe. Vet een ovenschaal in met olijfolie en strooi wat paneermeel langs de binnenkant van de schaal. Schud de paneermeel die niet blijft plakken uit de schaal. Schep het groentenmengsel in de schaal en vlak de bovenkant af met de spatel. Bestrooi licht met paneermeel en druppel de rest van de olie er gelijkmatig overheen. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak voor ongeveer 1 uur of totdat de bovenkant goudbruin is geworden. Laat het gerecht even afkoelen alvorens op te dienen.
- 20 Gram Gedroogde Porcini
- 1/4 Kilo Bloemige Aardappels
- 1/2 Kilo Sperziebonen
- 2 Eieren
- 75 Gram Vers Gemalen Parmezaanse Kaas
- Zout En Peper
- 1 Tl Gehakte Verse Oregano Of Marjolein
- 3 El Olijfolie
- Paneermeel