Abrikozen-kersentaart
Aantal personen: 8 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 175°C. Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker en een snuf zout. Snijd de margarine in kleine stukjes en meng ze door het meel. Voeg het ei toe en kneed alles met koele handen snel tot een samenhangend deeg (of meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een soepel deeg). Vet een lage taartvorm (Ø 26 cm) in met margarine en druk het deeg gelijkmatig uit over de bodem en de zijwand van de vorm. Zet de vorm met deeg tot gebruik in de koelkast. Giet de abrikozen en kersen af, vang het vocht van de abrikozen op. Roer in een kom de crème fraîche glad met de eidooier, de vanillesuiker en het custardpoeder en strijk dit mengsel over de taartbodem uit. Leg de abrikozen langs de rand en de kersen in het midden erop. Schuif de vorm 1 richel onder het midden in de oven en bak de taart in 30-40 minuten goudbruin en gaar. Week intussen de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water. Verwarm het abrikozensap met het citroensap in een pan. Knijp de gelatine uit en los de blaadjes al roerende op in het hete sap. Laat dit afkoelen tot het geleiachtig wordt. Bestrijk de taart uit de oven met de gelei en laat de taart afkoelen. Zet hem daarna minstens een uur in de koelkast.
- 200 Gr Zelfrijzend Bakmeel
- 100 Gr Witte Basterdsuiker
- Zout
- 150 Gr Bertolli Ongezouten
- 1 Ei
- 1 Eierdooier
- 1 Blik Abrikozen (400 G)
- 1 Pot Kersen Zonder Pit
- 200 Ml Creme Fraiche
- 2 Zakjes Vanillesuiker
- Volle El Custardpoeder
- 2 Gelatine Blaadjes
- Sap Van Een Halve Citroen