Appel-gembersap
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVoor circa 1 liter sap Was de appels en de gember en snijd ze in grove stukjes. Kook ze met het kaneelstokje en de kruidnagels in 10 tot 15 minuten gaar met weinig water en het citroensap. Doe de massa in een natte doek in een grote zeef (of hang de doek op) boven een kom en laat het sap er in circa 3 uur uit lekken. Voor helder sap: niet op de doek drukken. Voor troebel sap juist wel op de doek drukken. Bewaar de appelsap in mooie flessen circa 3 dagen in de koelkast. (U kunt ook een sapcentrifuge gebruiken. Volg dan de gebruiksaanwijzingen bij de machine.)
- 1.5 Kg Jonagolds Of Goudreinetten
- Stuk Gember Van 2 Cm
- Kaneelstokje
- 2 Kruidnagelen
- 2 El Citroensap