Aspergesalade Met Garnalen En Sinaasappel

Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Salades

Aspergesalade Met Garnalen En Sinaasappel Bereidingwijze

Spoel de garnalen af onder stromend water en dep ze droog met wat keukenpapier. Pers de sinaasappelen uit en meng het sap door de garnalen. Pel de knoflook en snijd de teen in dunne plakjes. Rooster de amandelen in een hete anti-aanbakpan, tot ze gaan geuren en goudbruin zijn. Olie is hierbij niet nodig. Was de asperges, snijd het houtige uiteinde eraf en kook ze in 10 tot 15 minuten beetgaar. Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook eventjes aan. Voeg de garnalen met het sap toe en bak ze op hoog vuur ongeveer een minuut. Zeef boven een sauspannetje het bakvocht van de garnalen door een fijne zeef. Roer er de resterende olie door en breng de saus op smaak met royaal peper. Pel de garnalen en schep ze om met de saus. Giet de asperges af en schik ze op de borden. Verdeel hier de garnalen over bestrooi elk bord tot slot met de geroosterde amandelen. Direct serveren. Geef er wat Italiaans ciabatta- of focacciabrood bij.

Boodschappenlijstje
  • 1 Sinaasappel
  • 200 Gr Reuzengarnalen, Ongekookt En Ongepeld
  • 2 El Amandelen
  • 1 Kg Groene Asperges
  • 1 Knoflookteentje
  • 3 El Bertolli Gentile Extra Vergine Olijfolie
  • Zout En Versgemalen Peper
Probeer ook eens...