Aubergine Dip Met Munt En Pijnboompitten

Aantal personen: 8 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Sijbrand Groothuismink » Type: Meer van het type: Anders

Aubergine Dip Met Munt En Pijnboompitten Bereidingwijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak gaatjes in de aubergines met een vork en leg ze op een bakplaat 45 minuten in de oven. Laat ze afkoelen, pel ze, prak het vruchtvlees en laat het in een zeef uitlekken. hak de ui in kleine stukjes en doe ze in de pan met wat olie. Hak de knoflook fijn, en doe ze bij de uitjes in de pan. Bak ze tot ze goudbruin zijn, voeg dan de aubergine moes toe. Bak dit 5 minuten. Doe dit mengsel in een kom en laat het afkoelen. Voeg wat zout en peper toe. Roer de yoghurt en de saffraan door het auberginemengsel. Voeg de munt toe. Schep alles over in een schone kom en strooi de pijboompitjes erover. Sprenkel tot slot nog wat olijfolie over de dip. Lekker met veel geroosterd turks brood.

Boodschappenlijstje
  • 3 500 Gr Aubergines
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • 1 Grote Ui
  • 3 Dikke Tenen Knoflook
  • 2,5 Dl Griekse Yoghurt
  • 1/4 Theelepel Saffraandraadjes, Geweekt In Warm Water
  • 2 Eetlepels Gehakte Munt
  • 2 Eetlepels Geroosterde Pijnboompitten
Probeer ook eens...