Bladerdeeg Taart

Aantal personen: 4 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Piet Olde Heilen » Type: Meer van het type: Hartige taarten

Bladerdeeg Taart Bereidingwijze

Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg 4 plakjes bladerdeeg in een vierkant neer en plak de wat aan elkaar vast, leg langs de randen een extra rand van ongeveer 1,5 cm, maak met een vork gaatjes in de bodem en zet het geheel 10 minuten in de oven tot het deeg mooi bruin is en de randjes goed gerezen zijn. Kook de rijst en de eieren (net aan hard). Roerbak het gehakt of de kip en als dit (bijna) gaar is, roerbak je de prei of spitskool mee. Prak de eieren door de room en roer dit door de rijst, leg dit mengsel op de gebakken bladerdeegbodem tussen de randjes. Leg hier bovenop het gewokte vlees met groente. Dek het geheel af met bladerdeeg, zodag alles bedekt is en zet de taart nogmaals in de oven, zo'n 20 minuten of totdat het deeg helemaal droog is en mooi bruin is.

Boodschappenlijstje
  • 450 Gram Bladerdeeg
  • 150 Gram Rijst
  • 2 Eieren
  • Prei Of Spitskool
  • Gehakt Of Kip
  • 4-5 Eetlepels Room
Probeer ook eens...