Artisjokken In Peterseliesaus
Aantal personen: 8 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Hein Epema » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeKook in een grote pan een liter water en voeg de helft van het citroensap toe en de lepel zout. Deel de artisjokken in vieren en kook ze 10 minuten. Vervolgens 15 minuten in het water af laten koelen. Uit laten lekken in een vergiet. Bak de knoflook in een koekepan in olie zachtjes en smoor de helft van de peterselie mee. Voeg de artisjokken toe plus de hete bouillon en laat dit 15 minuten smoren. Tot slot op smaak brengen met de rest van de peterselie en het citroensap en wat peper en zout. Alles goed vermengen en serveren met kip of vis.
- Sap Van 2 Citroenen
- 1 Theelepel Zout
- 8 Kleine Artisjokken, Buitenste Bladen, De Steel En Andere Harde Stukjes Verwijderd
- 1/2 Kopje Olijfolie
- 2 Tenen Knoflook, Geperst
- 1 1/2 Kopje Fijngehakte Peterselie
- 1/2 Kopje Hete Kippenboullion
- Zout En Peper