Bosvruchtensorbet
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeWas het fruit en pureer het samen met de suiker en het citroensap. Voeg aan het fruitmengsel de yoghurt en de slagroom toe. Zorg ervoor dat het geheel goed wordt gemengd. Dek het mengsel af met plastic folie en laat het gedurende één à twee uur in de koelkast op 6 graden tot rust komen. Voor de bereiding van het ijs is het gemakkelijk wanneer u de beschikking hebt over een ijsmachine. Deze is in allerlei soorten en maten te koop vanaf zo’n € 30,-. Draai het ijs, nadat het in de koelkast is gekoeld in de ijsmachine af. Maar ook zonder ijsmachine kunt u ijs maken. Gebruik dan een roestvrijstalen kom en laat het mengsel hierin bevriezen. Roer na een uur met een vork de ijskristallen goed naar binnen en zet het mengsel weer in de vriezer. Herhaal dit na een uur nog een keer. Door het mengsel na enkele uren nogmaals tijdens het invriezen enkele keren te kloppen met een vork, wordt het ijs nog smeuïger. Was de verse bosvruchten en pureer ze daarna met citroensap. Schenk wat vruchtenpuree in een hoog, smal, koud glas en leg hierop twee bolletjes zelfgemaakt ijs. Garneer de sorbet met een toefje slagroom, een wafel en eventueel enkele bosvruchten.
- Voor De Ijsbereiding:
- 250 Gr Verse Bosvruchten (bosbessen, Frambozen Of Bramen)
- 100 Gr Suiker
- 1 Tl Citroensap
- 50 Gr Slagroom
- 375 Gr Volle Yoghurt
- Voor De Sorbet;
- 250 Gr Verse Bosvruchten
- 1 Tl Citroensap
- Slagroom