Broccoli In Paddestoelensaus
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
Bereidingwijze20 min bereiden - 20 min wachten Leg het eekhoorntjesbrood in een schaal en giet er net zoveel warm water bij zodat ze net onderstaan. Laat ca. 20 minuten weken. Laat uitlekken in een zeef en vang het weekvocht op. Snijd de porcini in stukken. Kook of stoom de broccoli beetgaar, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de olie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg de oesterzwammen, cantharellen, champignons en het eekhoorntjesbrood toe en bak al omscheppend 1 minuut. Giet de marsala en de bouillon bij de paddenstoelen en laat inkoken tot ongeveer de helft. Voeg vervolgens de crème fraîche, mosterd en het gezeefde weekvocht toe en laat nog 1-2 minuten zachtjes doorkoken. Schep vlak voor het opdienen de broccoli door de saus en warm nog even goed door. Lekker met rijst.
- 30 Gram Eekhoorntjesbrood (gedroogde Porcini)
- 400 Gram Broccoli, In Roosjes
- 1 Eetlepel Olijfolie
- 1 Ui, Gesnipperd
- 200 Gram Oesterzwammen, Grof Gehakt
- 200 Gram Cantharellen, Grof Gehakt
- 200 Gram Champignons, In Vieren
- 100 Gram Marsala (of Andere Zoete Wijn)
- 100 Ml Groentebouillon
- 100 Ml Creme Fraiche
- 1 Eetlepel Fijne Mosterd