Champignonhamtaart
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Hartige taarten
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 180°C. Maak de champignonsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de champignons in dunne plakjes. Snijd de ham in blokjes en hak de peterselie fijn. Giet de maïskorrels af. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verhit de boter en bak hierin de champignons in 3 minuten bruin. Schep ze in een kom. Klop de eieren los en voeg ze toe aan de champignons, samen met de ham, de peterselie en de maïs. Meng dit goed en roer er dan de Finessen voor Koken en de champignonsaus door. Vet een springvorm in met een beetje boter. Beleg de vorm met het ontdooide deeg, schep het champignon-eimengsel erin en leg er een paar paprikaringen op. Bak de champignonhamtaart ca. 45 minuten midden in de oven goudbruin. Controleer met een prikker of de taart gaar (droog) is. Lekker met een schep crème fraîche en een frisse salade.
- Zakje Knorr Champignonsaus
- 30 Gr Boter
- 200 Gr Grote Champignons
- 4 Eieren
- 200 Grote Schouderham
- 150 Gr Maiskorrels
- 2 El Peterselie
- 5 Dl Blue Band Finesse Voor Koken
- Paprika, Rood
- Zout En Versgemalen Peper
- 10 Plakken Bladerdeeg