Chocolade Moelleux

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Chocolade Moelleux  Bereidingwijze

Chocolade Mousse - Duurtijd: 20 min Bereidingswijze 1. Klop de eieren, de dooiers en de suiker heel luchtig, tot de cr?me als een lint van de klopper loopt. Met de hand moet u minstens 10 minuten stevig kloppen, met de mixer 5 minuten op de hoogste stand. 2. Laat de boter en de chocolade samen au bain marie smelten. Roer glad. Roer er de helft van het eimengsel door. Giet dit bij de rest van de eieren. Meng alles met een klopper. Roer er de gezeefde bloem door. 3. Schep het mengsel in beboterde ovenschaaltjes. Als u de moelleux serveert in het schaaltje is ??n keer beboteren voldoende. Wilt u ze uit de vorm halen, dan is twee keer invetten en met bloem bestuiven veiliger. Zet ze een nacht in de koelkast. 4. Verwarm de oven voor op 180¡ en laat de moelleux ongeveer 10 minuten bakken. Serveer ze warm, met verse frambozen en een bolletje frambozensorbet.

Boodschappenlijstje
  • 250 Gram Boter
  • 250 Gram Bittere Chocolade
  • 4 Eieren
  • 2 Eidooiers
  • 125 Gram Suiker
  • 50 Gram Vloeiende Bloem
  • 1 Bakje Verse Frambozen
  • 4 Bolletjes Frambozenijs
Probeer ook eens...