Citroenmousse
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeWeek de blaadjes gelatine in ruim koud water tot ze zacht zijn Klop ondertussen de eiwitten bijna stijf, voeg de helft van de suiker toe en klop het eiwit helemaal stijf Klop vervolgens de slagroom met de rest van de suiker bijna stijf Verhit 1 dl water en los hierin, van het vuur, de goed uitgeknepen gelatine op Roer het citroensap door het gelatine mengsel, zet het geheel in een bak met ijswater en laat het al roerend iets dikker (lobbig) worden Spatel de geklopte slagroom door het citroenmengsel, schep het mengsel op de stijfgeklopte eiwitten en spatel het geheel voorzichtig door elkaar Doe het mengsel over in de met koud water omgespoelde gladde puddingvorm en laat de mousse minstens 3 uur in de koelkast opstijven Maak de rand van de mousse voorzichtig los van de puddingvorm en stort hem op een platte schaal Garneer de mousse met toefjes slagroom
- 6 Gelatine Blaadjes
- 2 Eiwitten
- 100 Gr Fijne Kristalsuiker
- 1/4 L Slagroom
- 2 Dl Verse Citroensap
- 1/4 L Slagroom
- 1 Citroen