Fazant In 'Palm'

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Wild

Fazant In 'Palm'   Bereidingwijze

Braad de fazanten aan in flink wat boter, zet ze nadien in de oven en laat ze gedurende 45 minuten verder braden op 180°. Maak het witloof schoon en snij het in de lengte in repen, ontbeen de varkenspoten en snij het vlees in reepjes. Stoof het witloof beetgaar en doe er de reepjes varkenspoot bij, kruidt met peper en zout en hou warm. Haal de fazanten uit de oven en hou warm. Zeef de braadjus en doe hem in een pan, voeg hierbij de sjalotten en blus met palmbier. Laat even inkoken, giet er de gevogeltebouillon bij en laat opnieuw even inkoken. Haal de fazantenfilets en de boutjes van de karkas en snij de filet in plakjes. Schik op warme borden met aardappelpuree en het witloof, lepel er de saus rondom.

Boodschappenlijstje
  • 2 Panklare Fazanten
  • 2 Witlof Stronkjes
  • 3 Gekookte Varkenspoten
  • 450 Porties Aardappelpuree
  • 500 Gr Boter
  • 2 Dl Gevogeltebouillon
  • 2 Fijngehakte Sjalotten
  • 1.5 Dl Palm Bier
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...