Frambozenbrood Met Hazelnoten

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Kevin Endemans » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches

Frambozenbrood Met Hazelnoten Bereidingwijze

Cake of brood. Je mag het noemen zoals je wilt als je het maar wel in een broodvorm bakt. Zo’n vorm voor een brood van een 900 gram (kilo dus). En met olie in plaats van boter. Liefst ook wel een dagje van te voren bakken. Dat maakt het nog lekkerder. Oven op 180 graden. Broodvorm invetten en op de bodem een velletje bakpapier. In een grote kom meng je 250 gram zelfrijzend bakmeel met 1 theelepel kaneel, 1 theelepel bakpoeder en 140 gram basterdsuiker. Roer er daarna 125 ml sinaasappelsap, 100 ml olijfolie, 2 eieren en 100 gram gepelde en grofgehakte hazelnoten door. Als je ze eerst even snel roostert in de koekenpan zijn ze nog beter van smaak. Op het laatst schep je er voorzichtig 200 gram frambozen doorheen. Alles in de vorm en in het midden van een oven in 1 uur goudgeel bakken. Pot thee erbij en een goed boek.

Boodschappenlijstje
Probeer ook eens...