Andijviestamppot Met Walnoten
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeEen lekkere, snelle hollandse stamppot van andijvie, aardappelen en walnoten als verrassende variatie. En natuurlijk met rookworst. Bereidingstijd: 40 minuten 1.Snijd de aardappelen in stukken en kook ze met zout naar smaak in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. 2.Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 3.Bak de spekjes in een koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur goudbruin en krokant, neem de spekjes uit de pan en bak in het overgebleven spekvet de ui goudbruin. 4.Verwarm de melk. 5.Giet de aardappelen af en stamp ze met een pureestamper fijn. Meng er de melk, boursin, spekjes, ui en andijvie door. 6.Warm al roerend goed door. Bestrooi de stamppot met de walnoten en serveer met de rookworst.
- 400 Gr Aardappelen , Iets Kruimig
- 1 Kg Gesneden Andijvie
- 2 Fijngesneden Ui(en)
- 150 Gr Roomkaas , Met Knoflook En Kruiden
- 125 Gr Magere Spekreepjes
- 200 Ml Melk
- Rookworst , 350 Gram
- 55 Gr Walnoten