Soep Van Geroosterde Pompoen
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeDuurtijd: 40 min Bereidingswijze 1. Was de pompoen, haal de zaadjes eruit (schillen hoeft niet). Snij hem in grove stukken. Leg ze op bakpapier op de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Zet 15 à 20 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven, of tot de pompoen zacht is. 2. Snipper de knoflook en de ui. Stoof ze glazig in wat olie. Voeg de pompoen toe, samen met de kurkuma en een liter warme kippenbouillon. Mix alles goed door en giet eventueel door een zeef. 3. Schep in borden of kommetjes. Werk af met wat zure room, een beetje bieslook en (eventueel) een theelepeltje hazelnootolie.
- 1 Butternutpompoen (of 1 Kg Gewone Pompoen)
- Olijfolie
- 1 Teentje Knoflook
- 2 Uien
- 1 Theelepel Kurkumapoeder (geelwortel)
- 1 Liter Kippenbouillon
- VOOR DE AFWERKING;
- Zure Room
- Bieslook
- Hazelnootolie (indien Gewenst