Gamba's Met Asperges En Salade
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Salades
BereidingwijzeSnijd het spek in blokjes en meng ze met de marinade. Laat een paar uur staan. Maak ook de marinade voor de gamba's en laat deze ook zo'n 2 uur marineren. Kook/stoom de asperges en de aardappelen beetgaar. Snijd de asperges in hapklare stukken. Bak de aardappelen in olijfolie en zet opzij. Bak ook de spekjes in hun eigen marinade mooi bruin, laat ze afkoelen op keukenpapier. Grill de gamba's. Op de (grill)pan kan natuurlijk ook. Verdeel de salade over grote borden en meng er alle ingrediënten onder en serveer met een vinaigrette.
- 16 Gamba's, Schoongemaakt
- 500 Gr Verse Witte Asperges
- 2 Sneden Ongezouten Spek, Gemarineerd
- 4 Flinke Aardappelen, Gekookt
- 4 Porties Gemengde Sla
- Olijfolie, Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
- Marinade Spekjes: Olijfolie, Paprikapoeder, Knoflook, Kerrie, Sherryazijn
- Marinade Gamba's: Knoflook, Chilipepertje, Olijfolie, Paprika, Peterselie, Grof Zeezout