Gegratineerd Witlof

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Michiel Oosterveen » Type: Meer van het type: Anders

Gegratineerd Witlof Bereidingwijze

Was het witloof, haal beschadigde blaadjes weg en kook de witloofstronkjes in een kom met water gaar. Laat het witloof uitlekken op keukenpapier. Wikkel rond elk stronkje witloof een snede ham en leg ze in een gratineerschotel. Laat in een kom de boter smelten en voeg er de bloem bij. Goed roeren. Voeg beetje bij beetje de melk toe en laat ongeveer 10 minuten op een zacht vuurtje koken, tot de bechamelsaus dik genoeg is. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Overgiet het witloof met de bechamelsaus. Strooi er de gemalen gruyère over. Gratineer de schotel 5 minuten onder de grill.

Boodschappenlijstje
  • 6 Stronkjes Witlof
  • 1 Pak Superieur Dikke Plakken Ham
  • 40 Gr Bloem
  • 1 Liter Melk
  • 70 Gr Gemalen Geitenkaas
  • 1 Snufje Nootmuskaat
Probeer ook eens...