Russische Ovenschotel Met Gerookte Forel
Aantal personen: 4 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Rijst
BereidingwijzeDuurtijd: > 50 min Bereidingswijze 1. Kook de rijst volgens de verpakking. Snipper de ui. Dompel de ingekerfde tomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snij het vruchtvlees – zonder de zaadjes – in blokjes. 2. Fruit de ui in de hete boter. Schep de ui, dille, 3/4 van het losgeklopte ei, de grof gehakte hardgekookte eieren, de blokjes tomaat, zout en peper door de rijst. 3. Verwarm de oven voor op 200° C. Vul beboterde ovenschaaltjes met de helft van het rijstmengsel en leg er de forelfi lets op. Dek af met het resterende rijstmengsel en druk de vulling goed aan. 4. Leg er een plakje bladerdeeg over en maak een inkeping, zodat de stoom kan ontsnappen. Bestrijk met losgeklopt ei. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C.
- 150 Gram Rijst
- 175 Gram Boter
- 4 Gerookte Forelfilets
- 3 Hardgekookte Eieren
- 2 Eetlepels Water
- 2 Vleestomaten
- 1 Ei
- 1 Ui
- Verse Dille
- Zout En Peper
- 4 Plakjes Bladerdeeg
- 1 Ei - Om Te Doreren