Gemengde Gedroogde Bonen Salade

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Salades

Gemengde Gedroogde Bonen Salade Bereidingwijze

Week de verschillende bonen apart 6-8 uur in een kom met ruim koud water. Kook ze daarna ook weer apart in een pan met 300 milliliter water in 1-1½ uur beetgaar. Klop in een grote kom een dressing van het citroensap, 4-5 eetlepels olijfolie en de mosterd. Roer de peterselie en de rode peper erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de bonen in een vergiet uitlekken en schep ze dan door de dressing. Laat de bonen minstens 15 minuten staan. Pel de sjalotjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak de sjalotjes in 10-15 minuten zachtjes bruin en gaar. Schep de bruine suiker en de azijn erdoor en warm de sjalotjes nog 5 minuten zachtjes door. Knip de plakken spek in stukken van 4-5 cm en bak ze in een grote koekenpan knapperig bruin. Laat de spekjes op keukenpapier uitlek- ken. Schep ze samen met de sjalotjes door de bonen. Verdeel de rucola over vier grote borden en leg er de bonensalade op. Serveer met stoer bruin brood.

Boodschappenlijstje
  • 150 Gr Rode Kidneybonen
  • 50 Gr Bruine Bonen
  • 100 Gr Boterbonen
  • 100 Gr Gedroogde Borlotti- Of Kievits-bonen
  • Sap Van Een Halve Citroen
  • 6-7 El Extra Vierge Olijfolie
  • 1 Volle El Grove Mosterd
  • 2-3 El Platte Peterselie, Fijngehakt
  • Rode Peper In Reepjes
  • Zout, Versgemalen Zwarte Peper
  • 500 Gr Sjalotjes
  • 1 El Bruine Basterdsuiker
  • 1.5 El Azijn
  • 150 Gr Dik Gesneden Plakken Ontbijtspek
  • 75 Gr Rucola
Probeer ook eens...