Pompoensoep Met Rijst

Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Soepen

Pompoensoep Met Rijst Bereidingwijze

VOORBEREIDING 10 min BEREIDING 25 min Pel de ui en stop de beide kruidnagels erin. Maak de selderij schoon, verwijder bladeren en vezels en snij in stukken. Spoel de peterselie. Doe alle ingredienten in 2 liter koud water, voeg wat zout toe en breng op een hoog vuur aan de kook. Doe er de bonen (limabonen) bij en breng weer aan de kook, zet het deksel op de pan en laat het geheel 30 minuten garen op een zacht vuurtje. Snij het pompoenvlees in dobbelsteentjes van 2-3 centimeter en roerbak die op een hoog vuur 7-8 minuten in 100 g boter (niet laten kleuren). Voeg 4 eetlepels van het kookvocht van de bonen toe, roer de pompoenen goed los van de bodem en neem van het vuur. Maak de preien schoon, snij ze in de lengte doormidden en vervolgens in stukken. Spoel deze grondig tot al het zand verdwenen is en stoof ze 3-4 minuten in 50 gram gesmolten boter (niet laten kleuren). Verwijder de ui en de peterselie uit het kookvocht van de bonen en voeg nu de pompoen en de prei toe. Breng op een hoog vuur aan de kook, kruid eventueel bij, zet het deksel op de pan en laat 30 minuten verder garen op en zacht vuur. Breng de rijst aan de kook in 4 deciliter water met een snuifje peper en zout, zet het deksel op de pan en laat ongeveer 15 minuten garen op een zacht vuur tot alle vloeistof opgenomen is. Zet na 30 minuten de mixer in de soep en strijk deze vervolgens door een fijne zeef. Voeg de rijst toe en de rest van de boter in vlokjes. Verwarm de soep al roerend tot de boter gesmolten is (niet meer laten koken). Dien op, gegarneerd met kervel of peterselie.

Boodschappenlijstje
  • 1 Kilo Pompoen
  • 400 Gram Witte Bonen
  • 200 Gram Roomboter
  • 150 Gram Rijst
  • 2 Stuks Prei
  • 240 Kruidnagels
  • 2 Stengels Bleekselderij
  • 1 Ui
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...