Gerecht Van Lamsvlees
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Marysa Yzaaks » Type: Meer van het type: Wild
BereidingwijzeLamsvlees is heerlijk vlees, er zijn vele varianten op lamsvlees gerechten. We kennen de lamsrack, lamskoteletten en andere bereidingen. 1 ding weet ik al, een gerecht van lamsvlees moet je niet doorbakken dat is echt zonde van het vlees. Het vlees moet net gaar zijn, uiteraard is dat voor iedereen verschillend. Het gerecht van lamsvlees bereiden: Allereerst even de oven op 180 graden instellen. Neem daarna een ovenschotel giet hier wat olie in en knijp er wat verse knoflook in verdeel de knoflook een beetje. Daarna leg je er schijven aardappels in. Voeg wat peper en zout toe naar eigen smaak. let op dit kan ook altijd achteraf. Begin dan aan de saus, meng de bloem met de Parmezaanse kaas bij de room en schenk dit over de aardappels. Bak dit gedurende zo'n 45 minuten. Totdat de aardappels gaar zijn. De pesto: Neem wat peterselie, knoflook, pijnboompitten en kaas soorten. Deze doe je in de keukenmachine of je hakt het fijn met een mes. Voeg dan de olijfolie geleidelijk toe. breng de pesto op smaak met wat peper en zout. Verwarm daarna een grillpan voor samen met wat olie. Rooster het lamsvlees 5-10 minuten aan beide zijden. Nogmaals het gerecht van lamsvlees dient niet echt doorbakken te worden, dat komt het vlees niet ten goede. Zodra de lamsvlees is gegrild snijd je het in plakken en serveer je het op de aardappelen samen met de pesto. #gerecht van lamsvlees voila!
- 500 Gram Aardappels
- 2 Tenen Knoflook
- 1 Tl Nootmuskaat
- 75 Gram Parmezaanse Kaas
- 200 Ml Room
- 4 Stukken Lamsvlees
- 100 Gram Peterselie
- 2 Tenen Knoflook
- 100 Gram Pijnboompitten
- 3 El Parmezaanse Kaas
- 3 El Pecorino
- 75 Ml Olijfolie