Gevulde Appeltjes Met Speculaas En Vanillevla

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Gevulde Appeltjes Met Speculaas En Vanillevla Bereidingwijze

Oven voorverwarmen op 200 °C. In steelpan rozijnen met tijm en appelsap aan de kook brengen en ca. 5 min. heel zachtjes verwarmen tot rozijnen vocht hebben opgenomen. Klokhuizen uit appels steken. Ontstane holtes iets groter maken. Speculaasjes verkruimelen. Driekwart van speculaas door rozijnen scheppen. Appels vullen met rozijnenmengsel, goed aanduwen. Appels naast elkaar in ovenschaal zetten. Rest van speculaaskruim erover verdelen en op elke appel klontje boter leggen. In midden van oven appels in ca. 30 min. gaar laten worden. In vier diepe borden vanillevla schenken en gevulde appels in midden zetten. .TipSneller in de magnetron: Dit toetje kan ook veel sneller worden bereid door de appeltjes in de magnetron te verwarmen. Zet de appeltjes in een magnetronschaal, dek ze af en reken op 7-10 min. op vol vermogen.

Boodschappenlijstje
  • 50 Gr Rozijnen
  • 1 Tl Tijm
  • 100 Ml Appelsap
  • 4 Kleine Stevige Appels (bijv. Elstar)
  • 8 Speculaasjes
  • 1 El Boter
  • Halve Liter Vanillevla
Probeer ook eens...