Pruimenconfituur Met Thee En Noten

Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Thijs Koridon » Type: Meer van het type: Anders

Pruimenconfituur Met Thee En Noten Bereidingwijze

1 Was de pruimen en dep ze droog, snijd ze in kwartjes en verwijder de pitten. Doe het fruit in een grote kookpot met antikleeflaag.  2 Was de citroen en dep ze droog. Rasp de schil van citroen, snijd ze daarna doormidden en pers de twee helften uit. Doe de citroenschil samen met de zwarte thee in een theedoek en knoop dicht. Doe het citroensap en de theedoek in de kookpot en voeg er de suiker aan toe. Roer alles goed door elkaar en zet de kookpot gedurende 20 tot 30 min. op een zacht vuurtje, tot de suiker gesmolten is. Roer regelmatig. 3 Hak de noten ondertussen in grove stukken en bak ze goudbruin in een pan met antikleeflaag. Wrijf de noten daarna tussen de vingers om zoveel mogelijk pel te verwijderen.  4 Laat de confituur nog 5 min. doorkoken op een groot vuur. Schep met een schuimspaan de stukken fruit en de theedoek uit de kookpot en laat het sap daarna nog eens inkoken gedurende 5 min. Doe de stukken fruit terug in de stroop en laat nog eens 5 min. koken. Haal de kookpot van het vuur en doe er de noten bij. Roer alles door elkaar.  5 Giet de confituur in een bokaal, sluit hem luchtdicht af en draai hem ondersteboven om af te koelen. Draai de bokaal vervolgens terug om en bewaar hem op een koele donkere plaats

Boodschappenlijstje
  • 1 Kg Rijpe Pruimen
  • 2 Soeplepels Zwarte Thee
  • 100 Gr Gepelde En Ontvliesde Noten
  • 1 Citroen
  • 400 Gr Suiker Met Pectine
Probeer ook eens...