Winterse Worteltjestaart
Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 175 graden. Meng de basterdsuiker en de olie in een grote kom. Voeg daarna een voor een de eieren toe. Zeef de bloem met het bakpoeder in de kom. Roer er vervolgens de kruiden, het zout, de rasp, de winterwortels en de walnoten door. Giet dit beslag in een ingevette ovenschaal en bak de taart in een uur gaar. Meng voor het glazuur de roomkaas met de poedersuiker tot een dikke pasta. Voeg eventueel naar smaak een scheutje citroensap toe. Bestrijk de afgekoelde taart ruim met het glazuur. Dit hoeft niet netjes, een beetje piekerig staat juist mooi. Snijd de taart in twaalf vierkante stukken en garneer ieder stukje met een halve walnoot.
- Voor De Taart:
- 150 Gr Lichte Basterdsuiker
- 200 Ml Zonnebloemolie
- 2 Eieren
- 250 Gr Bloem
- 1 Tl Bakpoeder
- 1 Tl Kaneel
- 1 Tl Speculaaskruiden
- Snufje Zout
- Rasp Van Een Halve Citroen
- Rasp Van Een Halve Sinaasappel
- 3 Winterwortels, Fijn Geraspt
- 100 Gr Walnoten, In Grove Stukjes Gehakt
- Voor Het Glazuur:
- 125 Gr Roomkaas
- 125 Gr Poedersuiker