Hapje Tomaat In Bladerdeeg
Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Hartige taarten
BereidingwijzeIk had zin in een heel simpel voorgerechtje wat ik kon maken met een plakje bladerdeeg dat van een quiche overgebleven was. Een tomaat leek me wel aardig, en wat italiaanse kruiden ook. Zo'n potje bruscetta is daar ideaal voor, je mixt de kruiden met wat olijfolie en water (ik herinner me deze verhouding, kan ook ietsje anders zijn). Door dit prutje meng je een halve in stukjes gesneden tomaat en je hebt de vulling voor je flapje. Nu net als een appelflap doe je in het midden van het plakje bladerdeeg de vulling, dichtvouwen en dan de rand met een vork dicht duwen. Dan een kwartiertje in de oven, tot hij mooi bruin is.
- 1 Bladerdeegplakje
- Tomaat
- 1 Theelepel Bruschetta Kruiden
- 2 Theelepels Olijfolie
- 2 Theelepels Water