Huzarensalade

Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Salades

Huzarensalade Bereidingwijze

Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden. In pan met weinig water en zout aardappelen in ca. 5 minuten gaarkoken. Afgieten en even laten uitdampen. Appel schillen, schoonmaken en in blokjes snijden. Augurken en zilveruitjes fijn hakken. Varkensfricandeau in stukjes snijden.In kom aardappel, appel, augurk, zilverui, doperwten en vlees door elkaar scheppen. Azijn en mayonaise erdoor scheppen. Salade royaal op smaak brengen met zout en peper en tot gebruik (ca. 1 uur) afgedekt in koelkast zetten. Bereiden Eieren pellen en elk in 8 partjes snijden. Tomaatjes wassen en halveren. Peterselie fijn knippen.Salade als berg in midden van platte schaal scheppen en gladstrijken. Veldsla eromheen verdelen. Garneren met part-jes ei, cherrytomaatjes en peterselie.

Boodschappenlijstje
  • 2 Eieren
  • 400 Gr Aardappels (kruimig)
  • Zout
  • 1 Appel (Jonagold)
  • 3 Zoetzure Augurken
  • 10 Zilveruitjes
  • 200 Gr Gebraden Varkensfricandeu (vleeswaren)
  • 100 Gr Doperwten (diepvries)
  • 1 El Witte-wijnazijn
  • 4 El Mayonaise
  • Versgemalen Peper
  • 1 Zakje Veldsla (75gr)
  • 8 Cherrytomaatjes
  • 3 Takjes Peterselie
Probeer ook eens...