Japanse Omeletrolletjes Met Kip

Aantal personen: 4 » Keuken: Oosters » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

 Japanse Omeletrolletjes Met Kip Bereidingwijze

1. Voor de vulling de kip in de blender 3 sec. fijn hakken. De sojasaus, mrin en de gember toevoegen en ongeveer 2 sec. vermengen. Het mengsel in een schaal overdoen. 2. De eieren, samen met dashifond, sojasaus en zout in een andere schaal met vork loskloppen. 3. 2tl. olie in een koekepan met een doorsnede van 15 cm. verhitten. Als de bodem met een laagje olie is bedeket, een kleine sauslepel ei in de pan gieten en over de bodem verdelen. Bak de omelet in 30-40 sec. op middelhoog vuur. 4. De omelet met de gestolde kant naar beneden op het bamboematje leggen. Een nori-velletje en 2 el. vulling erop leggen. De omelet oprollen en de randen opvouwen. In het matje oprollen en het overtollige vocht voorzichtig uit de omelet drukken 5. De andere omeletjes op dezelfde maniet maken. Op een plank leggen en in drieen snijden. De rolletjes warm of lauwwarm serveren

Boodschappenlijstje
  • 6 Eieren
  • 85 Ml Dashifond ( Mag Ook Water Zijn)
  • 4 Theelepels Lichte Sojasaus
  • 1 Theelepel Zout
  • 1 Eetlepel Plantaardige Olie
  • 16 Velletjes ( 4,5 X 10 Cm ) Geroosterede Nori
  • Vulling:
  • 300 Gram Gekookte Kip, Op Kamertemperatuur
  • 1 Eetlepel Lichte Sojasaus
  • 1 Eetlepel Mirin
  • 4 Theelepels Fijn Geraspte Gember
Probeer ook eens...