Kaasfondue
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDeze fondue is heerlijk met vergeten groenten zoals pastinaak, oerbiet en paarse wortels. Maar ook gewone bietjes en wortels en aardappelen smaken er prima bij. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Snijd de groenten in even grote stukken en schep ze om met olie en zout. Rooster de groenten in ca. 40 minuten gaar. Smeer na 30 minuten de fonduepan in met de knoflook. Laat de wijn in de fonduepan warm worden, tegen het koken aan. Doe alle kaas erbij en roer steeds met de klok mee totdat alle kaas gesmolten. Is de kaasfondue te dun, laat deze dan nog even inkoken. Is de kaasfondue te dik, doe er een klein beetje witte wijn bij.
- 800 Gr Verschillende Groenten Zoals Bijvoorbeeld Pastinaak, Oerbiet, Paarse Wortels, Roseval-aardappels
- 3 El Zonnebloemolie
- Zout
- 300 Gr Vinkenthaler, Geraspt
- 200 Gr Oude Grijze, Geraspt
- 50 Gr Petit Douruvael, Geraspt
- ½ Teentje Knoflook, Geperst
- Borrelglas Droge Witte Wijn
- Grof Boerenbrood