Kippen Groentesoep

Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Soepen

Kippen Groentesoep   Bereidingwijze

Doe de vleugels in een ruime pan, kruidt flink met peper en zout. Leg er een laurierblad bij en giet water bij tot alles onder staat. Breng aan de kook en draai vervolgens het vuur laag, laat sudderen tot de vleugeltjes gaar zijn. Neem ze uit de pan, hou opzij. Doe nu alle groenten bij deze bouillon, voeg eventueel water bij tot alles mooi onder staat. Zet het deksel op de pan en laat een uurtje zachtjes pruttelen. Pluk ondertussen het vlees van de vleugeltjes, het vel moet ook apart. Verwijder het laurierblad en voeg het vel van de vleugels bij de groenten, mix de soep met de staafmixer fijn naar keuze. Doe er nu het vlees bij en strooi ook nog wat vermicelli bij de soep, breng aan de kook en laat nog even doorkoken. Dien op.

Boodschappenlijstje
  • 10 Kippenvleugeltjes
  • Het Wit Van 2 Preien, In Stukjes
  • Kleine Groene Selder, In Stukjes
  • 2 Uien, In Stukjes
  • 5 Wortelen, In Stukjes
  • 4 Knoflookteentjes
  • Laurierblaadje
  • Vermicelli
  • Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
Probeer ook eens...