Hollandse Champignonsoep
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeDe boter smelten en hierin de fijngesnipperde ui enkele minuten zachtjes fruiten. De bloem erdoor roeren en laten garen. De bouillon al roerend met een garde toevoegen tot een gladde saus ontstaat. De rest van de bouillon erbij doen en al roerend aan de kook brengen. De schoongemaakte en in plakjes gesneden champignons toevoegen en de soep 10 minuten zachtjes laten koken. De soep eventueel op smaak brengen met peper, zout en peterselie. De slagroom voor het serveren door de soep roeren.
- 250 Gr Champignons
- 1 Fijngesnipperde Ui
- 80 Gr Boter
- 1.5 L Kippenbouillon
- 2.5 Dl Slankroom
- Peper En Zout
- Eventueel Verse Peterselie