Kalfsgebraad In Herfsttooi
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeLeg een avond van tevoren de spekblokjes in de diepvries. Maak inkepingen in het gebraad en steek daar de spekblokjes in, kruid met peper, zout, nootmuskaat en wat marjolein. Bak het gebraad aan in hete boter, strooi de jeneverbessen toe en laat het gebraad in zo'n half uurtje gaar worden naar wens. Schil de appel, en bestuif de partjes met wat kaneelpoeder. Leg ze de laatste 10 minuten rond het vlees en giet een scheutje madera wijn toe. Haal het vlees en de appelpartjes uit de pan en hou warm. Deglaceer met een scheutje water, roer het bouillonconcentraat door en laat inkoken in bijzijn van de druiven. Snij het vlees in plakken, verdeel over warme borden en schik er de partjes appel rond. Overgiet met de saus. Lekker met: aardappelpuree, verrijkt met wat verse basilicum, gekonfijte tomaten en enkele blaadjes basilicum.
- 500 Gr Kalfsgebraad
- Jonagold Appel
- 100 Gr Witte Druiven (zonder Pit)
- Enkele Jeneverbessen
- Nootmuskaat, Marjolein, Kaneelpoeder
- Boter, Olijfolie
- Scheutje Madera Wijn
- 1 Koffielepel Bouillonconcentraat (rund)
- Zwarte Peper Uit De Molen En Zout