Kalfsrolletjes Met Mozzarella En Ham
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDuurtijd: 40 min Bereidingswijze 1. Leg de kalfslapjes tussen twee vellen plasticfolie en sla ze nog eens extra plat met een houten hamertje of een breed spatelmes. 2. Laat de mozzarella goed uitlekken, snij 'm in kwartjes. Haal de zwoerd van de ham. 3. Kruid de kalflapjes met peper en zout. Leg op elk plakje vlees een plak ham, een kwartje kaas en een zongedroogd tomaatje. Rol stevig op en steek vast met een houten prikker. 4. Leg de rolletjes naast elkaar in een lichtjes ingevette ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie. Zet ze 25 minuten in de oven op 180 C. 5. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Maal ze eventueel grof. Bestrooi de warme rolletjes met de geroosterde pijnboompitten. Leg er wat rucola bij en serveer meteen. Lekker met (kleine) pasta en pesto, of met gebakken rijst.
- 8 Dunne Kalfslapjes
- 8 Plakjes Gedroogde Ham
- 2 Bolletjes Mozzarella
- 8 Zongedroogde Tomaatjes
- Handvol Rucola
- Olijfolie (extra Vierge)
- Peper En Zout