Kabeljauw In Kerrieroom

Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Kabeljauw In Kerrieroom   Bereidingwijze

Verwarm de oven voor tot 175°. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en stoof de preiringetjes hierin in zo'n 4 minuten beetgaar aan. Roer de helft van het kerriepoeder, peper en wat zout door de prei. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg twee derden van de prei op de bodem ervan, kruid de vis met peper en zout en besprenkel hem met citroensap. Leg de vis vervolgens op de prei in de ovenschaal. Roer de room en de rest van het kerriepoeder door de overgebleven prei in de pan, breng op smaak met peper en zout en giet dit mengsel over de vis in de ovenschaal en bestrooi tenslotte met de geraspte kaas. Schuif de schaal in de oven en laat in ongeveer 20 minuten lichtbruin kleuren.

Boodschappenlijstje
  • 400 Gr Kabeljauwhaasje
  • 2 Dunne Preien, In Ringetjes Gesneden
  • Halve El Kerriepoeder
  • Het Sap Van Een Halve Citroen
  • 125 Ml Verse Room
  • 50 Gr Vers Geraspte Oud Brugge Kaas
  • Olijfolie
  • Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
Probeer ook eens...