Gegrilde Biefstuk Met Tomatensalsa En Sperzieboontjes

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Gegrilde Biefstuk Met  Tomatensalsa En Sperzieboontjes Bereidingwijze

Bereiden 25 min Bereiden Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wrijf de biefstukjes in met 1 eetlepel olie en 1 eetlepel chilisaus. Laat ze 5 minuten liggen. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Rasp de groene schil van de limoen dun af en pers de vrucht uit. Meng de tomaat met 3 eetlepels chilisaus, de limoenrasp, de koriander en 1-2 eetlepels limoensap tot een salsa. Voeg zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. Kook de sperziebonen in 7-8 minuten beetgaar. Gril de biefstukjes in een hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin vanbuiten en rosé vanbinnen, Keer ze halverwege. Leg de biefstukjes op warme borden en schep de salsa ernaast. Leg de sperziebonen erbij en serveer met de rijst.

Boodschappenlijstje
  • 200 Gram Zilvervliesrijst
  • 4 Biefstukjes
  • 2 Eetlepels Roerbakolie
  • 4 Eetlepels Zoete Chilisaus
  • 6 Tomaten
  • Halve Limoen, Schoongeboend
  • 2 Eetlepels Verse Koriander, Grofgesneden
  • 300 Gram Sperziebonen
Probeer ook eens...