Kattentongen Met Citroen En Chocolade

Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Gebak

Kattentongen Met Citroen En Chocolade Bereidingwijze

Spoel de citroen en droog hem af. Rasp de schil fijn en bewaar. Klop de eiwitten stijf. Doe de Solo in een kom en klop ze smeuïg. Voeg de suiker en de citroenschil toe en roer er daarna voorzichtig het stijfgeklopte eiwit onder. Voeg dan beetje bij beetje de bloem toe. Doe het deeg in een spuitzak met gladde spuitmond. Bedek een bakplaat met bakpapier en maak daarop kleine staafjes van ongeveer een vinger lang (laat voldoende ruimte). Bak ze 5 min. in een op 200°C voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen op een taartrooster. Smelt de chocolade. Doop de uiteinden van de kattentongen even in de gesmolten chocolade en laat ze daarna volledig afkoelen.

Boodschappenlijstje
  • Onbehandelde Citroen
  • 2 Eiwitten
  • 120 Gr Solo
  • 120 Gr Kristalsuiker
  • 120 Gr Bloem
  • 200 Gr Pure Chocolade
Probeer ook eens...