Frisse Cake Met Yoghurt En Citroensiroop
Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 180°C. Vet een rond cakeblik van 23 cm doorsnede in met boter. Bedek de bodem met bakpapier en vet ook dat in. Doe bakmeel, bakpoeder en suiker in een middelgrote kom. Meng yoghurt, melk en eieren en roer die door het meel. Meng het 2 minuten met een elektrische mixer op de laagste stand tot alles goed gemengd is. Zet de mixer op de hoogste staan en meng nog 5 minuten tot het beslag klontvrij is en het volume is toegenomen. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake ongeveer een uur. Meng ondertussen de ingrediėnten voor de citroensiroop in een pan. Laat het op een laag vuur al roerend warm worden tot de suiker is opgelost. Laat de siroop 7 minuten sudderen tot hij dik is. Haal de cake uit de oven en giet er direct de helft van de siroop over. Laat de cake 10 minuten staan en haal 'm dan voorzichtig uit de vorm. Serveer met citroenrteepjes, extra siroop en slagroom.
- 350 Gram Zelfrijzend Bakmeel Gezeefd
- Halve Theelepel Bakpoeder
- 250 Gram Basterd Suiker
- 2.5 Dl Yoghurt
- 2.5 Dl Melk
- 2 Eieren Geklopt
- Voor De Citroensiroop:
- 300 Gram Basterd Suiker
- 1.8 Dl Water
- Schil Van 1 Citroen In Dunne Reepjes
- 0.6 Dl Citroensap