Kalkoenspiesjes Met Appel-cranberry Saus
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
Bereidingwijze45 minuten 1. Week de satéprikkers ca. 10 minuten in water. Snijd de kalkoenfilet in lange repen en steek de prikkers door de kalkoenrepen. 2. Pel en snipper de knoflook. Meng de olie, citroensap, knoflook en rozemarijn in een schaal en laat de spiesjes hierin ca. 30 minuten marineren. 3. Maak intussen de compote: Schil de appels en snijd ze in blokjes. Kook in een pan de cranberry´s met een half kopje water, de appelblokjes, citroensap en suiker ca. 15 minuten. Verdun het met sinaasappelsap tot een saus en laat het afkoelen. 4. Klop met de mixer de boter luchtig met wat zout. Doe het botermengsel in een spuitzak en spuit op bakpapier kerstkransen van het botermengsel. Hak de noten fijn. Bestrooi met de boterkransjes met de gehakte noten en laat het in de koelkast of diepvries opstijven. Maak met stekers kerstfiguren van de boterhammen. 5. Verwarm de grill voor. Bestrooi de spiesjes met zout en peper en rooster ze in ca. 10 minuten om en om gaar en goudbruin. Rooster intussen in een broodrooster de boterhammen. Haal de kerstkransen uit de koelkast en bind met lint strikken eromheen. 6. Schep in elk glas wat van de saus. Zet in elk glas 2 spiesjes en garneer met eikenbladsla. Zet de glazen op een bord en leg daarop per persoon een boterkerstkransje en toast. Serveer direct.
- 500 Gr Kalkoenfilet
- 1 Knoflookteentje
- 1 Dl Olijfolie
- Sap Van Halve Citroen
- 2 Takjes Rozemarijn
- Zout En Versgemalen Peper
- Eikenbladsla
- 2 Goudreinetten
- 1 Zakje Cranberry´s (375 G)
- Sap Van 1 Citroen
- 200 Gr Suiker
- Sinaasappelsap
- 250 Gr Boter
- Zout
- 100 Gr Gepelde Pistachenoten
- 3 Witte Casinoboterhammen