Kiphapje

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Kiphapje Bereidingwijze

Duurtijd: 20 min Bereidingswijze 1. Doe het gehakt met het ei, de bloem, de smaakmakers en de sesamolie in een mengkom. Kneed goed door (liefst met de keukenrobot). Verdeel het mengsel in balletjes. Zet ze een kwartier in de koelkast zodat ze weer wat opstijven. 2. Maak het bierbeslag: roer de bloem los in het bier. Voeg de losgeklopte eierdooiers toe en roer weer goed glad. Doe er de olijfolie bij. 3. Prik de kipballetjes op een stukje citroengras. Bak ze goudbruin in frituurolie op 180° C.

Boodschappenlijstje
  • 250 Gram Kipgehakt
  • 1 Ei
  • 1 Eetlepel Gehakte Korianderblaadjes
  • 1 Theelepel Geraspte Gemberwortel
  • 1 Eetlepel Maïsbloem
  • 1 Theelepel Vissaus
  • 1 Theelepel Sesamolie
  • Peper En Zout
  • Voor Het Bierbeslag;
  • 200 Gram Bloem
  • 250 Ml Bier
  • 3 Eierdooiers
Probeer ook eens...