Lamskorma
Aantal personen: 4 » Keuken: Indiaas » Geplaatst door: Sijbrand Groothuismink » Type: Meer van het type: Rijst
Bereidingwijze* Uien en knoflook pellen. Pepers schoonmaken en gember schillen. * Helft van ui fijnsnipperen. Rest van ui met knoflook, pepers en gemberwortel in keukenmachine pureren. Amandelen, currypasta, kardemom, kaneel en ca. 1 dl water toevoegen en alles tot fijne pasta mengen. * In braadpan olie verhitten en ui ca. 3 minuten heel zachtjes fruiten. Kruidenpasta erdoor roeren en ca. 1 minuut zachtjes mee fruiten. Yoghurt en 1 theelepel zout toevoegen en alles ca. 5 minuten zachtjes laten sudderen. * Lamsvlees in blokjes snijden en door saus scheppen. Met deksel schuin op pan vlees in ca. 2 uur heel zachtjes (op vlamverdeler) gaarstoven, af en toe omscheppen. * Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met chapati of rijst en tomatensalade.
- 2 Uien
- 3 Teentjes Knoflook
- 2 Rode Pepers
- 2 Cm Verse Gember
- 90 Gr Garneeramandelen
- 1 Eetlepel Milde Currypasta
- 1 Theelepel Gemalen Kardemomfruit
- 1 Theelepel Kaneelpoeder
- 2 Eetlepels Olie
- 150 Gr Griekse Yoghurt
- Zout, Peper
- 600 Gr Lamslapjes