Indiase Kalkoenpaté

Aantal personen: 4 » Keuken: Indiaas » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Indiase Kalkoenpaté Bereidingwijze

Snijd de kalkoenfilet in stukken. Pureer de kalkoenfilet in de keukenmachine. Meng de tandoorikruiden, het ei, de zure room, 3 eetlepels margarine en 2 theelepels zout erdoor. Leg 6 paksoibladeren op een theedoek. Rol deze losjes op en leg hem in de magnetron. Laat de paksoi in ca. 1 minuut op vol vermogen soepel worden. Leg 3 paksoibladeren overlappend op een stuk magnetronfolie van ca. 40 cm lang. Vorm hierop het kalkoenmengsel tot een worst van ca. 6 cm dik. Vouw de paksoibladeren naar boven en dek de kalkoen af met de andere bladeren paksoi. Wikkel het folie eromheen, draai de uiteinden stevig aan en bind ze met elastiekjes vast. Verwarm de rol op een bord ca. 6 minuten op driekwart van het vermogen (525-600 Watt). Laat hem ca. 5 minuten nagaren. Snijd de rest van de paksoi in dunne reepjes en schep ze met 1 eetlepel margarine in een magnetronschaal door elkaar. Verwarm de paksoi onafgedekt ca. 3-4 minuten op vol vermogen. Verwijder het folie en snijd de paté in ca. 12 dunne plakken. Schep de paksoireepjes in het midden op vier borden en leg de paté erop. Lekker met naanbrood (plat Indiaas brood).

Boodschappenlijstje
  • 400 Gr Kalkoenfilet
  • 1 Eetlepel (driekwart Gevuld Tandoorikruidenpasta
  • 4 El Blue Band Finesse Voor Verrijken
  • 4 El Blue Band Culinesse
  • 2 Tl Zout
  • Paksoi
Probeer ook eens...