Ajam Paniki Met Gewokte Paprika
Aantal personen: 4 » Keuken: Indiaas » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Pasta
BereidingwijzeBreng in een ruime pan vast een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook voor de mie. Snijd de kipfilet in grote stukjes. Pel en snijd de ui in ringen. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in reepjes. Laat een grote wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok hierin de kipstukjes 3 minuten. Meng er 200 ml water en de boemboe doorheen en laat dit 15 minuten pruttelen. Bak ondertussen in een koekenpan de uienringen en paprikareepjes een minuut of 5 in wat olie. Kook nu de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af en laat ze goed uitlekken. Hussel er de peterselie en eventueel een klein scheutje olie doorheen. Verdeel de Chinese eiermie over 4 borden, schep de ajam paniki erop en de gewokte paprika ernaast. Lekker met Conimex Cassave Kroepoek.
- 400 Gr Kipfilet
- 1 Ui
- 2 Paprika, Rood
- 2 Paprika, Geel
- Conimex Wok Olie
- 1 Bakje Conimex Boemboe Ajam Paniki
- 1 Zak Conimex Chinese Eiermie
- 2 El Grofgehakte Peterselie