Suikerbroodje
Aantal personen: 6 » Keuken: Indiaas » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Brood-sandwiches
BereidingwijzeDoe de bloem in een kom en meng er het zout, de kaneel en de gist door. Meng er de melk, de boter en de eieren door en kneed er een soepel deeg van. Laat het deeg afgedekt in een kom in circa 45 minuten rijzen (het deeg verdubbelt in volume). Kneed de parelsuiker of de suikerklontjes door het deeg. Vet een broodvorm dik in met boter en bestrooi met kristalsuiker. Vorm het deeg tot een brood en leg het in de vorm. Laat het deeg nog circa 20 min. rijzen. Verwarm de oven voor op 200˚ C. Bak het suikerbrood in circa 30 minuten bruin en gaar. Neem het brood direct uit de vorm en laat helemaal afkoelen. Kneed de marsepein samen met enkele druppels voedingskleurstof met keukenhandschoenen tot een egale rode kleur. Rol de marsepein uit en snijd er 3 lange repen uit. Drapeer 2 repen kruislings over het brood en vorm van de derde een strik.
- 500 Gr Bloem
- 10 Gr Zout
- 3 Gr Kaneel
- 1 Zakje Gedroogde Gist
- 2 Dl Lauwe Melk
- 75 Gr Boter (gesmolten En Iets Afgekoeld)
- 2 Eieren
- 100 Gr Parelsuiker Of Gebrokkelde Suikerklontjes
- Boter (om In Te Vetten)
- 50 Gr Kristalsuiker
- 300 Gr Marsepein (banketbakker)
- Rode Voedingskleurstof