Indiase Salade

Aantal personen: 4 » Keuken: Indiaas » Geplaatst door: Martien Woudsma » Type: Meer van het type: Salades

Indiase Salade Bereidingwijze

Haal de krop sla uiteen, was de bladeren en dep ze droog. Meng zout, peper en chilipoeder. Stapel de slabladeren op elkaar en bestrooi ze stuk voor stuk met wat van het kruidenmengsel. Snijd een stapel van 5-6 bladeren overdwars in reepjes van 3 cm.Doe de gekruide reepjes sla in een grote slabak. Hak de tomaten en komkommer, voeg ze aan de sla toe en schud het geheel zachtjes om Snijd de helft van de ui in dunne ringen. Hak de andere helft grof en schep deze ook door de salade. Rooster het korianderzaad in een droge pan en stamp het daarna grof in een vijzel. Meng ook door de salade en bedruppel met het citroensap. Leg de uiringen op de salade. Haal de chilipepers af (indien gebruikt), verwijder de pitjes en snijd de pepers in ringetjes van 5mm; strooi ze over de salade. Koel de salade in de koelkast en bestrooi voor het serveren met paprikapoeder.

Boodschappenlijstje
  • 1 Krop Sla
  • 1 Tl Zout
  • 1 Tl Peper
  • 1 Tl Chilipoeder
  • 4 Tomaten
  • 1/2 Komkommer
  • 1 Grote Ui
  • 2 Tl Korianderzaad
  • Sap Van 1 Citroen
  • 4 Verde Groene Chilipepers
  • 1/2 Tl Paprikapoeder
Probeer ook eens...