Mexicaanse Kaassoep Met Kruidige Broodstengels

Aantal personen: 4 » Keuken: Mexicaans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Soepen

Mexicaanse Kaassoep Met Kruidige Broodstengels Bereidingwijze

VOORBEREIDING 10 min BEREIDING 30 min Verwarm de oven voor op 200 °C. Pureer de tomaten in de keukenmachine. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de helft van de tomaten met de Mexicaanse kruiden aan tot een dikke saus ontstaat. Snijd eventueel de korstjes van het brood. Snijd de sneetjes brood in de lengte in repen van ca. 2 cm breed en rol ze in de lengte uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de repen dun met de tomatensaus. Strooi er 50 g kaas over. Rooster de broodstengels in de oven in ca. 15-20 minuten tot ze droog en knapperig zijn. Verhit de rest van de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, peper en mais even aan. Bak de rest van de tomatensaus en de gepureerde tomaten even mee en voeg dan de bouillon en melk toe. Laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken. Roer er 100 g kaas door en laat de kaas al roerende smelten. Voeg Mexicaanse kruiden naar smaak toe. Verdeel de rest van de kaas over 4 soepkommen en schep de hete soep erop. Geef de broodstengels erbij.

Boodschappenlijstje
  • 4 Sneden Maisvloerbrood
  • 600 Gram Tomaten, In Stukjes
  • 4 Eetlepels Olie
  • 1 Eetlepel Mexicaanse Kruiden
  • 200 Gram Pittig Belegen Kaas, Geraspt
  • 1 Ui, Gesnipperd
  • 1 Knoflookteentje, Gehakt
  • 1 Eetlepel JalapeƱopeper Reepjes (uit Pot) Of 1 Rode Peper, In Reepjes
  • 1 Blikje Mais (150gr)
  • 1.5 Liter Kippenbouillon
  • 1.5 Dl Melk
  • 2 Eetlepels Verse Koriander, Fijngehakt
Probeer ook eens...