Moussaka Van Aubergines En Gehakt

Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Moussaka Van Aubergines En Gehakt Bereidingwijze

- De aubergines wassen, afdrogen en overlangs doormidden snijden. Het vruchtvlees er uit halen en al of niet bewaren. De uitgeholde aubergines in de olie of boter bakken tot ze zacht zijn. - Ditzelfde bakvet vervolgens in een pan doen en hier de ui, gepureerde tomaten, het gehakt, peterselie, peper en zout in smoren en een half uur in laten koken. - Desgewenst kunt u met de andere ingrediƫnten ook het vruchtvlees van de aubergines in de pan doen. Het vruchtvlees verliest de bittere sappen enigszins wanneer het eerst een half uur of langer met zout of in water wordt weggezet. - De bechamelsaus maken volgens recept. - De aubergines vullen met het gehaktmengsel, de bechamelsaus erover gieten en bestrooien met geraspte kaas en paneermeel. - In een ovenschaal leggen, met gesmolten boter besprenkelen en in de oven er in ongeveer 20 minuten een korstje op laten komen

Boodschappenlijstje
  • 750 Gram Gehakt
  • 1.5 Kilo Aubergines
  • Halve Kilo Tomaten
  • 1 Grote Ui
  • 1 Eetlepel Verse Peterselie, Fijngesneden
  • Halve Kop Wijn
  • 1 Kop Paneermeel
  • 1 Kop Geraspte Kaas
  • 1 Kop Olie
  • 4 Eetlepels Boter
  • 1 Portie Bechamelsaus
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...