Pasta El Lenticchie
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Iemke Keuning » Type: Meer van het type: Pasta
BereidingwijzeVoorbereiding Laat de droge linzen ongeveer 2 uur weken in koud water. Snijd de wortel, bleekselderij en ui heel fijn. Snijd de helft van de spek in kleine blokjes en hak de andere helft heel fijn. Warm de bouillon op. Bereidingswijze Warm de olie in een flinke anti-aanbak pan (later moet de pasta er ook bij passen) en doe hier de ui, wortel en bleekselderij bij. Laat dit een paar minuten op middelmatig vuur bakken/rosolare (niet aan laten bakken pero!) Doe nu ook t spek erbij en laat dit even aanbakken, totdat het een beetje van zijn vet loslaat/oplost. Doe nu ook de goed afgegoten en afgespoelde linzen, de rozemarijn en de gezeefde tomaten erbij. Laat dit even goed pruttelen, zodat de linzen goed de smaken van de andere ingredienten opnemen. Doe nu de warme bouillon erbij en laat dit ongeveer 40 minuten zachtjes doorkoken, totdat de linzen gaar zijn. Na deze 40 min. haal het takje rozemarijn eruit, maak op smaak met zout en peper, en doe 3 of 4 soeplepels kokend water en de pasta erbij. Proef wanneer de pasta klaar is, en mocht het teveel opdrogen, doe er dan nog een soeplepel (opscheplepel soep) kokend water erbij. Hoe nat of droog u dit pastagerecht wilt hebben, kunt u zelf beslissen, meer water, nattere pasta.
- 600 Ml Groentebouillon
- 1 Stuks Wortel
- 1/2 Stuks Ui
- 200 Gram Linzen
- 3 Stuks El Olio Extravergine Di Oliva
- 80 Gram Pancetta
- 350 Gram Korte Pasta
- 4 Stuks El Passata Di Pomodori
- 1 Stengel Bleekselderij
- 1 Takje Rozemarijn