Geitenkaas Pizza Met Rucola
Aantal personen: 1 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Klaartje Kruger » Type: Meer van het type: Pizza
BereidingwijzeMaak op een schoon werkblad een bergje van de bloem en maak een klein gaatje in het midden. Doe in het gaatje de gist, snuf zout, theelepel olijfolie en het water. Nu alles flink kneden, tot je een mooie elastisch deeg hebt. Maak een bal van het deeg en laat dit 2 uur rijzen in een kom met daarop een schone iets wat vochtige theedoek. Als het goed is wordt je deegbal een stuk groter. Maak tijdens het rijzen van het deeg een smakelijke pizza basis saus met het blikje tomatenblokjes, oregano, knoflook en zout. Knoflook fijn snipperen, en deze ingrediënten mengen. Laat dit eventjes in de koelkast intrekken. Na 2 rijzen van het deeg nog even flink kneden. En rol het dan uit tot een mooie ronde pizza bodem. Smeer op de bodem een dun laagje tomatensaus en bestrooi deze met wat geraspte belegen kaas. Snij de tomaat in kleine blokjes en verdeel deze over de pizza. Brokkel de geitenkaas en verdeel dit gelijkmatig. Snij de lente-ui heel fijn en verdeel deze ook over de pizza. 16 minuten in de oven op zo'n 200 graden. Als de pizza klaar is doe je een handje rucola sla over pizza!
- 170 Gram Bloem
- 100 Ml Lauw Water
- 1 Gram Droge Gist
- 1 Snufje Zout
- 1 Theelepel Olijfolie
- -
- ~~voor De Tomatensaus~~
- 1 Blikje Tomatenblokjes
- 2 Theelepels Oregano
- 1 Teentje Knoflook
- Zout
- -
- ~~voor De Topping~~
- Geraspte Belegen Kaas
- 75 Gram Betinne Geitenkaas
- 1 Zak Rucola Sla