Pikant Gemarineerde Parelhoen

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Pikant Gemarineerde Parelhoen Bereidingwijze

•Eén dag van tevoren: maak een marinade met de hieronder opgesomde ingrediënten, strijk hiermee de stukken vlees in. Doe ze vervolgens in een ruime kom, overgiet met de rest van de marinade, dek af en zet een nacht in de koelkast. •Verhit olijfolie in een ruime pan en bak hier de stukken parelhoen mooi aan. Strooi de ui, tomaten, het Spaanse pepertje en het laurierblad erover en schud even op. Giet er nu bier over tot alles min of meer onderstaat en breng langzaam aan de kook. Verdeel nu ook de worteltjes over de schotel en dek af. •Laat langzaam (30 à 40 minuten) gaar worden en voeg 5 minuten voor het einde ook de champignons en de peultjes toe. •Verdeel alles over 4 borden en overgiet met de saus, geef er gekookte nieuwe aardappelen bij. •Marinade: 4 fijngesneden teentjes knoflook, 10 jeneverbessen, snuifje komijn, snuifje paprika, snuifje verse rozemarijn, 2 cm gemberwortel gesnipperd, 2 fijngesneden Spaanse pepertjes, snuifje grof zout en enkele korianderbolletjes. •Doe al deze ingrediënten in de vijzel, voeg een streepje olijfolie toe en stamp alles mooi fijn, leng vervolgens aan met nog meer olijfolie en een scheutje rode wijnazijn tot u een mooi lopende marinade hebt.

Boodschappenlijstje
  • Mooie Parelhoen, In Stukken
  • 6 Tomaten, Ontveld, Ontpit En In Stukjes
  • 1 Bos Jonge Worteltjes
  • 250 Gr Champignons
  • 100 Gr Peultjes
  • Rode En Witte Ui, In Stukken - Elk 1
  • Spaans Pepertje (piment
  • Laurierblaadje
  • Fles Bruin Tafelbier, 0,75 Cl
  • Olijfolie
  • Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
Probeer ook eens...